به گزارش همشهری آنلاین، خیلی از کدبانوهای ایرانی دوست دارند همراه با غذایی که خودشان درست میکنند، چاشنی غذایشان هم دستپخت خودشان باشد. پس اگر شما هم دوست دارید زیتون پرورده را در خانه درست کنید با ما همراه باشید.
مواد لازم
زیتون سبز: یک کیلو
مغز گردو: ۲۵۰ گرم
سیر به هر اندازه که دوست دارید.
انار ترش: به اندازه کافی
اب انار: یک لیوان
رب انار: یک قاشق غذاخوری
گلپر: یک قاشق چایخوری
چوچاق یا سبزی محلی
نعنای خشک ساییده شده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه کافی
طرز تهیه زیتون پرورده
۱- ابتدا زیتونها را تا دو سه ساعت در آب ولرم خیس کنید سپس هستههایش را درآورید. بعد زیتونها را خوب بشویید و بگذارید آبش برود در غیر این صورت زیتون پروردهتان شل و آبکی میشود.
۲- حالا مغز گردو را خوب خرد کنید تا آماده مخلوط کردن با زیتون شود. البته نباید خیلی پودر شود طوری باشد که مغز گردو را زیر دندانهایتان حس کنید.
۳- حالا انارها را خوب چرخ کنید تا یک دست و نرم شوند. انار نباید به صورت درسته و دان در زیتون پرورده ریخته شود. انار با گردو فرق میکند نباید درسته زیر دندان بیاید.
۴- حالا سبزی محلی را که شمالیها به آن چوچاق میگویند، خوب چرخ و یا ریز خرد کنید. اگر سبزی محلی ندارید نعنا خشک یا تازه هم کارتان را راه میاندازد.
۵- سیرها چرخ و یا ریز کنید.
۶- حالا وقت مخلوط کردن مواد است. زیتونها را در یک ظرف نسبتا بزرگ بریزید و کم کم موادتان را به آن اضافه کنید. اول گردوی خرد شده و بعد سبزی چرخ شده و سیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. گلپر، آب انار، رب انار و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۷- حالا زیتونی را که پروراندهاید داخل یک ظرف شیشهای بریزید و بگذارید یک شبانه روز در یخچال بماند. بعد از یک روز میتوانید با غذا میل کنید.
نکاتی برای خوشمزه شدن زیتون پرورده
در مصرف رب انار و آب انار دقت کنید. اگر آب انار بیش از یک لیوان باشد زیتون پروردهاتان آب میاندازد و آب و دانش از هم جدا میشود. رب انار را هم زیاد اضافه نکنید زیتون پرورده نباید زیاد ترش باشد.
طعم و مزه زیتون پرورده به سیر آن است ولی اگر سیر دوست ندارید از پودر آن که بوی کمتری دارد استفاده کنید.
اگر زیتون سبزی که خریدهاید تلخ است یک شبانهروز در آب نمک و آب لیمو بخیسانید تا تلخیاش برطرف شود.
همشهری آشپزی مثبت - شماره ۱۴